Zwangerfit 

In deze cursus ga je leren wat je moet doen om ook in deze fase van je leven controle te blijven houden. Je leert hoe je op een veilige manier kan blijven sporten. Wat je moet doen als je toch lichamelijke klachten krijgt en wat de signalen zijn als je mentaal overbelast raakt. zodat je op tijd je grenzen kan aangeven.

Algemeen

Gefeliciteerd je bent zwanger!
Zwanger zijn betekend dat er veel gaat veranderen in je leven. Je lijf veranderd, er groeit een kindje in je buik en je lichaam moet zich hier constant op aanpassen. Misschien heb je al gemerkt dat je sneller buiten adem bent en dat je vaker naar het toilet moet. Dit zijn normale aanpassingen in het begin van je zwangerschap. Door hormoonveranderingen verander je ook op het mentale vlak, je bent emotioneler en eerder moe. Dit is heel normaal maar het zorgt er wel voor dat je minder belastbaar bent en dat je dus je leven moet gaan aanpassen. 

Helaas is het in onze huidige maatschappij best lastig om dit te doen. Je hebt een drukke baan, een rijk sociaal leven en je vindt het belangrijk om fit te blijven dus je wil gewoon blijven sporten. Maar door de zwangerschap lukt dit niet en dat maakt je onzeker.  

Wat te doen als je lichamelijke klachten krijgt en hoe zorg je ervoor dat je niet elke avond uitgeput op de bank beland?

Na de bevalling wil je graag zo snel mogelijk je oude lijf weer terug, je wil voorkomen dat je last blijft houden van urine verlies, een slappe buik en niet verdwijnende zwangerschapskilo’s. Ook wil je als je weer aan het werk gaat dat alles goed geregeld is. Kortom je wil graag grip blijven houden, ook in deze nieuwe fase van je leven.

Behandelplan 

De cursus bestaat uit een individuele intake, 12 lessen voor je bevalling en 4 lessen na je bevalling. De training bestaat uit een combinatie van conditie, kracht en ontspanning. 1x per twee weken bespreken we samen met een van de experts een thema. 

Om ook echt in actie te komen krijg je wekelijks een opdracht om thuis mee aan de slag te gaan. De opdrachten vind je in een online omgeving en is gerelateerd aan een van de thema’s die worden behandeld tijdens de coachingslessen. Hier kun je ook al je vragen stellen en in contact blijven met je medecursisten.  

Tarief

Deze cursus kost €375,- dit bevat een individueel intakegesprek, 12 lessen zwangerfit en 4 lessen mamafit. Als je aanvullend verzekerd bent dan wordt vaak een deel van deze cursus vergoed.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik beginnen?

Elke 6 weken start er een nieuwe groep. Zodra je je aanmeldt krijg je te horen wanneer je kunt starten.  

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit minimaal 5 personen tot maximaal 12 personen.

Ik heb lang niet meer gesport, is dit dan iets voor mij?

Dat maakt niet uit, iedereen traint op zijn eigen niveau.

Ik heb last van bekkenklachten, kan ik meedoen?

Ook met bekkenklachten kun je gewoon meetrainen. Je trainingsschema wordt dan opgesteld in samenspraak met de bekkentherapeut.

Ik houd niet van een groep, is er een alternatief?

Deze cursus is in groepsverband. Wil je liever 1-op-1 trainen, dan kan dat ook. Neem dan contact met ons op dan kijken we wat er mogelijk is.

Waarom coaching, ik wil alleen maar sporten?

Coaching zit in deze cursus omdat je altijd wel een moment in je zwangerschap krijgt waarin het wat minder gaat. Dan is het handig dat je al hebt geleerd wat je moet doen en dat zorgt ervoor dat je snel kunt ingrijpen en kunt voorkomen dat het erger wordt door actie te ondernemen.

Op welke dagen wordt de cursus gegeven?

De lessen voor je bevalling zijn op dinsdagavond van 18.30 – 19.30 uur of op woensdagavond van 18.00 – 19.00 uur. Na de bevalling is de les op donderdagochtend van 11.30 – 12.15 uur.

Na de bevalling heb ik geen oppas, hoe moet dat nu?

Geen probleem, je baby mag gezellig mee.

Wil je fit en sterk blijven en genieten van je zwangerschap, zonder zorgen bevallen en een vliegende start maken na je bevalling? Meld je dan aan voor deze unieke zwangerfit cursus.