ZwangerFit

ZwangerFit is een gecertificeerde zwangerschapscursus,  die bestaat uit training en coaching.
Met de ZwangerFit docente voer je actieve oefeningen uit, gericht op kracht en conditie.
Daarnaast ontvang je info over hoe je lichamelijke klachten kan voorkomen en wat je kan doen als je toch lichamelijke klachten krijgt.

Algemeen

Gefeliciteerd, je bent zwanger!
Zwanger zijn betekent dat er veel gaat veranderen in je leven en met je lijf. Misschien heb je al gemerkt dat je sneller buiten adem bent, je vaker naar het toilet moet en eerder moe bent. Dit is heel normaal, maar het zorgt er wel voor dat je minder belastbaar bent.

Om je fysieke fitheid te behouden/ verbeteren, een balans te vinden in dagelijkse activiteiten en risico’s op zwangerschapsgerelateerde klachten (zoals rug- en bekkenklachten) te verminderen is er ZwangerFit. ZwangerFit houdt rekening met lichamelijke klachten, je traint om lichamelijke klachten te voorkomen en geeft advies en oefeningen voor jouw zwangerschapsgerelateerde klachten/ongemakken.  

MamaFit:
Na de bevalling wil je graag zo snel mogelijk je fysieke fitheid weer terug, je wilt voorkomen dat je last blijft houden van urineverlies, een slappe buik en niet verdwijnende zwangerschapskilo’s.  Hiervoor is onze MamaFit, hierbij krijg je oefeningen, tips en advies om jouw fysieke fitheid te verbeteren. 

Behandelplan 

De cursus bestaat uit een individuele intake (30 minuten), 12 lessen voor je bevalling en 4 lessen na je bevalling (Mama-Fit) van één uur. De training bestaat uit een combinatie van conditie, kracht en ontspanning en duurt ongeveer 45 minuten. Zo blijft er nog tijd over om samen ervaring uit te wisselen, thuisoefeningen te bespreken en advies in te winnen bij de Zwangerfit docente.

 

Tarief

Deze ZwangerFit cursus kost €180,- dit bevat 12 lessen ZwangerFit. Voor €60,-  zijn er ook 4 lessen MamaFit te volgen. Als je aanvullend verzekerd bent dan wordt vaak een deel van dit bedrag vergoed door de zorgverzekeraar. Onze ZwangerFit docente Claudy is geregistreed bij YLVO- ZwangerFit trainers.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik beginnen?

Onlangs zijn we gestart met de zwangerfit, bij minimaal 4 aanmeldingen start de groep. Wil je weten hoeveel aanmeldingen er al zijn, neem dan contact met ons op!

Hoe groot is de groep?

De groep bestaat uit minimaal 4 personen tot maximaal 10 personen.

Ik heb lang niet meer gesport, is dit dan iets voor mij?

Dat maakt niet uit, iedereen traint op zijn eigen niveau.

Ik heb last van bekkenklachten, kan ik meedoen?

Ook met bekkenklachten kun je gewoon meetrainen. Je trainingsschema wordt dan opgesteld in samenspraak met de bekkentherapeut.

Ik houd niet van een groep, is er een alternatief?

Deze cursus is in groepsverband. Wil je liever 1-op-1 trainen, dan kan dat ook. Neem dan contact met ons op dan kijken we wat er mogelijk is.

Wat zijn de voordelen van sporten tijdens je zwangerschap?

Sporten tijdens de zwangerschap heeft verschillende wetenschappelijk bewezen voordelen, namelijk:

  • beter fysieke fitheid
  • beter gewichtsmanagement
  • minder kans op lage rug- en bekkenklachten
  • sneller en beter herstel na je bevalling
  • minder kans op complicatie tijdens de bevalling
  • minder kans op urine-incontinentie tijdens en na je zwangerschap 
  • beter psychologisch welbevinden
  • minder kans op een keizersnede

Waarom coaching, ik wil alleen maar sporten?

Coaching duurt 10 tot 15 minuten per les. Deze bevat thuisoefeningen, uitwisselen van ervaringen en adviezen, afhankelijk van de behoefte van de groep.  Er is vaak wel een moment in je zwangerschap waarin er vermoeidheid of lichamelijke ongemak ontstaat. Door ervaringen te delen, adviezen mee te nemen en terug te pakken op thuisoefeningen, kun je de ongemakken mogelijk verminderen en verergering voorkomen.

Op welke dagen wordt de cursus gegeven?

De lessen voor je bevalling zijn op dinsdagavond van 18.30 – 19.30 uur of op woensdagavond van 18.00 – 19.00 uur. Na de bevalling is de les op donderdagochtend van 11.30 – 12.15 uur.

Na de bevalling heb ik geen oppas, hoe moet dat nu?

Geen probleem, je baby mag gezellig mee.

Wil je fit en sterk blijven en genieten van je zwangerschap, zonder zorgen bevallen en een vliegende start maken na je bevalling? Meld je dan aan voor deze unieke zwangerfit cursus.