Elleboogklachten

De elleboog is een scharniergewricht in het midden van de arm waarbij drie beenderen betrokken zijn; de humerus, ulna en radius. Het ellebooggewricht bestaat uit drie gewrichten die omgeven worden door een kapsel. Door deze drie gewrichten is het buigen van de onderarm ten opzicht van de bovenarm mogelijk en gelijktijdig het draaien van de twee beenderen van de onderarm ten opzichte van elkaar.

Oorzaak

Elleboogklachten worden meestal veroorzaakt door overmatige belasting van het gewricht. Andere klachten hebben hun oorsprong in een trauma.

Elleboogklachten kunnen acuut optreden, na bijvoorbeeld een val, maar kunnen ook een chronisch karakter hebben. Afhankelijk van de oorzaak van de elleboogklachten kunnen pijn of functionele beperkingen op de voorgrond staan.
 

Voorbeelden

– Bursitis van de elleboog (bursitis olecrani)

– Cubital tunnel syndroom

– Elleboogluxatie

– Golferselleboog

– Radial tunnel syndroom

– Tenniselleboog

behandeling

Afhankelijk van de diagnose bij intake en onderzoek kan er de juiste behandeltechniek worden toegepast om uw klachten te verminderen. Een behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit:

– dry needling

– (sport,-) fysiotherapie

– kinesiotape

– manuele therapie

Indien nodig worden er aanvullende gegevens aangevraagd van huisarts, specialist of vind er overleg plaats.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor uw elleboogklacht of wilt u graag meer informatie?U kunt contact opnemen met de praktijk via telefoonnummer 073 200 83 13 of mail naar info@fysiovughtnoord.nl.