Wat is dry needling?

Dry Needling is een techniek waarbij dunne naalden rechtstreeks in triggerpoints worden ingebracht, waardoor gespannen spieren worden ontspannen en pijnlijke symptomen worden verminderd. In tegenstelling tot acupunctuur, richt Dry Needling zich specifiek op het deactiveren van triggerpoints, die vaak de oorzaak zijn van spierpijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen.

Hoe werkt het?

Triggerpoints zijn lokale verkrampingen in spieren die zich kunnen ontwikkelen als gevolg van overbelasting, letsel, of langdurige spanning. Deze knopen kunnen pijn veroorzaken en de normale spierfunctie verstoren. Met Dry Needling kunnen onze ervaren fysiotherapeuten deze triggerpoints nauwkeurig identificeren en behandelen.

Tijdens een Dry Needling sessie wordt een dunne naald direct in het triggerpoint ingebracht. Dit veroorzaakt een reflexmatige reactie, waardoor de spier ontspant en de doorbloeding verbetert. Het resultaat is vaak onmiddellijke verlichting van pijn en verbeterde bewegingsvrijheid.

 

De voordelen:

  • Pijnverlichting: Dry Needling is uiterst effectief bij het verminderen van pijn veroorzaakt door triggerpoints.
  • Verbeterde bewegingsvrijheid: Door gespannen spieren te ontspannen, kan Dry Needling de flexibiliteit en het bereik van de beweging verbeteren.
  • Sneller herstel: Door de spieren te ontspannen en de doorbloeding te bevorderen, kan Dry Needling het herstelproces versnellen, waardoor u sneller terug kunt keren naar uw normale activiteiten.
  • Langdurige resultaten: Met regelmatige sessies kunnen de voordelen van Dry Needling langdurig zijn, waardoor u op lange termijn pijnvrij blijft.

Is Dry Needling geschikt voor mij?

Dry Needling kan effectief zijn voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder:

Rugpijn, Nekpijn, Schouderpijn, Tenniselleboog, Onderrugpijn, Hoofdpijn en nog veel meer.

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut zal een evaluatie uitvoeren om te bepalen of Dry Needling geschikt is voor uw specifieke situatie.

Fysiotherapie behandeling
fysiotherapeut vught
Zijaanzicht behandelruimte Fysio Vught Noord.